• Before-drag/tap left/right
    After-drag/tap left/right
    Beforedrag/tap left/rightAfter
  • Before-drag/tap left/right
    After-drag/tap left/right
    Beforedrag/tap left/rightAfter
  • Before-drag/tap left/right
    After-drag/tap left/right
    Beforedrag/tap left/rightAfter
  • Before-drag/tap left/right
    After-drag/tap left/right
    Beforedrag/tap left/rightAfter

An Airy Addition and Personalized Exterior Renovation in Shaker Heights

This example of a nearly 3-story tall addition and outdoor living space was part of a much larger home remodeling project in Shaker Heights, Ohio that also included a kitchen/dining room combo, living room, den, dining room, finished basement, retrofitting whole-house air conditioning, and more.

The long-time homeowners had considered moving, but with a lifetime of family memories, including having three children go through the Shaker school system, they felt that reinvesting in their current home made more sense than moving to an unfamiliar neighborhood. Their commitment not only to their home, but to their street, and the community, made sense to them because they love living where they are. Having fulfilled their unique vision they now have familiar, yet updated, surroundings for children and grandchildren to return to over the coming years….and coming decades. This project exemplifies both the unique aesthetic views of the clients, as well as a true appreciation for sense of place.

Project Gallery

At A Glance

Project:Addition & Exterior (as part of a much larger project)
Location:Chadbourne road
Shaker Heights, Ohio
Built:c. 1926
Challenges:Constrained lot size which made it quite difficult to achieve project goals; zoning variance.
Features:Addition interior is nearly 3-stories tall; radiant floor heat embedded in concrete floor; addition can be used as open air 3-season room conditioned separately from main house; dog-friendly property!
Comments:The natural light in the addition is amazing and the kitchen and dining room must be experienced to really appreciate.

Client Feedback

“It is becoming clear that the spot on the floor between the two chairs is an excellent spot for Snickers to be on surveillance and for babies to watch clouds through the skylights. And at the same time, I can get some work done comfortably in a bright, air conditioned office. Expect the gratitude to continue for years to come, friend.  Also, because we have comfy chairs out front, I sat out there with my great niece yesterday, and ended up hanging with a neighbor and newborn baby who was out on a walk. We had only met once but now know each other better. It has always helped me to know that my work is meaningful so I am assuming it will benefit you as well. The work you did on our house has made a huge difference in our life.”

More Addition & Exterior Projects

 

VIEW ALL PROJECTS
© Copyright 2016 Karlovec & Company